Corona update jumping giants
Corona update

Wedstrijden en trainingen stilgelegd

De persconferentie van afgelopen dinsdag was niet geheel onverwachts, maar deed evengoed pijn in ons basketbal hartje. Er werd onder andere de maatregel ingevoerd dat contactsporten boven de 18 jaar de aankomende vier weken niet uitgeoefend mogen worden. Wij hebben voor jullie de feiten even op een rijtje gezet.

De Trainingen

U12, U14 en VU18

Spelers onder de 18 jaar mogen de komende tijd onze mooie sport blijven uitoefenen. Voor hen blijven de trainingen dus doorgaan op de gebruikelijke trainingstijden met de gebruikelijke richtlijnen. Het enige wat hierin wijzigt, is dat kleedlokalen en douches gesloten zullen zijn.

In de herfstvakantie wordt er niet getraind door de U12 en de VU18. De U14 traint wel door in de herfstvakantie mits er voldoende spelers zijn die komen trainen. De desbetreffende trainers zullen in de groepsapp communiceren wanneer een training niet door zal gaan.

U20, U22, HS1, HS2, HS3, DS en Recreanten

Voor deze teams vervallen de trainingen van 15 en 16 oktober. Het bestuur is aan het onderzoeken of individuele trainingen in groepjes van 3 spelers en een coach mogelijk zijn, maar is hierbij in afwachting van de gemeente. De gemeente zit helaas pas op vrijdag 16 oktober bij elkaar voor het protocol van de sporthal en vandaar dat we voor nu de trainingen van 15 en 16 oktober laten vervallen. Over de trainingen van dinsdag 20 oktober communiceren we zo spoedig mogelijk, als we meer informatie hebben van de gemeente.

Zelf aan de slag!

Mocht je het basketballen nu enorm erg missen, hebben we een leuke oplossing voor je! Jij kan namelijk thuis ook een basketbal oppakken en een aantal oefeningen uitvoeren. Kijk maar eens op https://www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus/oefeningen-voor-thuis/

Competitie

Voor alle teams geldt dat er de komende 4 weken niet in competitieverband mag worden gespeeld. Over 2 weken zal worden beoordeeld of na deze periode van 4 weken nog verdere maatregelen moeten worden genomen. De wedstrijden worden hierom tot en met 8 november afgelast en uit de Sportlink app gehaald. Alle wedstrijden die niet doorgaan, worden op de fictieve datum van 30 juni 2021 gezet. Wanneer de competitie weer wordt hervat, zal er gekeken worden naar een nieuwe indeling.

Contributie

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is de contributie voor dit jaar vast gelegd. Dit kun je hier terugvinden.

Een eerste incasso van de contributie “siezoen 2020/2021” zal plaatsvinden rond 25 oktober 2020. Bij dit incasso zal 50% van de contributie worden geïnd. Tijdens de tweede incasso wordt de andere 50% van de contributie geïnd. Indien iemand later in het seizoen lid wordt, kan het bedrag afwijken.

Het bestuur heeft besloten om de eerste incasso te laten plaatsvinden. In januari 2021 zal het bestuur een besluit nemen of de tweede incasso volledig geïnd zal worden of dat hier een compensatie in zal plaatsvinden voor de maanden waarin niet getraind kon worden. Dit wordt natuurlijk direct met jullie gecommuniceerd nadat het besluit genomen is.

Wij hopen jullie op deze manier genoeg te hebben geïnformeerd. Blijf gezond en hopelijk zien we je snel weer op ons mooie basketbalveld.