Over JG

Wie zijn Jumping Giants?

De vereniging Jumping Giants is de basketbalvereniging van Nederweert. In oktober 1982 is de vereniging opgericht door de ouders van een aantal leden van de vereniging BSW, die in Nederweert zelfstandig wilde basketballen.

Jumping Giants draait geheel op de inzet van vrijwilligers en kan basketbal aanbieden aan iedereen tussen de 6 en 65 jaar oud.

Al vele jaren laat Jumping Giants zien dat basketbal ook in de gemeente Nederweert enorm leeft. Zeker in de laatste jaren groeit het aantal leden gestaag. Dit is voornamelijk zichtbaar binnen de jeugdteams. Het aantal jeugdleden is de afgelopen jaren namelijk meer dan verdubbeld. Momenteel telt Jumping Giants ongeveer 150 leden binnen de vereniging.

Daarnaast is Jumping Giants ook een gevreesde tegenstander binnen de Limburgse competitie. Ieder seizoen hebben wij verschillende kampioenen in ons midden.

Wat maakt Jumping Giants uniek?

Bij Jumping Giants tellen niet alleen de individuele en collectieve prestaties. Jumping Giants staat er ook om bekent als een vereniging die gezelligheid, sportiviteit en saamhorigheid hoog in het vaandel heeft staan. Hierdoor kom je in hechte vereniging terecht waarbij je al snel een babbel maakt of een partijtje speelt tegen iemand uit een ander team.

Onze vereniging bestaat sinds oktober 2022 al 40 jaar en hier zijn wij groots op. Dit jubileum is met alle leden groots gevierd en er is geproost op nog vele sportieve en gezellige jaren.

Eregallerij

Lies Evers
Nelly van Eijk
Peter Klaver
Anneke Scholma
Wim Sonnemans
Johan Hermans
Kenneth van Kempen
Michel Klaver
Ingrid Crijns-van Summeren
Leon Crijns
Helmert van Scherpenzeel