Eindelijk weer trainen

Start van de trainingen voor 18+ leden

Eindelijk is het dan zover! We hebben groen licht gekregen om weer op een verantwoorde manier een balletje te gaan gooien. Hier zullen jullie lang op gewacht hebben en wij zijn ook enorm blij dat het weer kan!

1,5 meter trainingen

Jullie trainers zullen jullie al geïnformeerd hebben, maar we willen het hier graag nog een keer kenbaar maken. Alle 18+ leden mogen weer gaan trainen. Dit wordt nu gedaan in kleinere groepjes en met 1,5 meter afstand van elkaar.

De groepen zullen maximaal uit 3 spelers per half veld bestaan waarbij de trainer ook genoeg ruimte heeft om uitleg te geven. Er worden helaas dus nog even geen partijtjes en andere fysieke oefeningen gedaan. Je training zal dus onder andere bestaan uit conditie, ball handling, het verbeteren van schot en het oefenen van de verdedigingshouding (denk hierbij aan slides).

Een vaste indeling

Trainers hebben de groepsindeling gemaakt om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige manier kan basketballen. Dit houdt in dat iedere speler 1 keer per week 1 uur traint. Dit zijn vaste groepen. Houdt er dus rekening mee dat je onderling niet kan ruilen wanneer je eens een dag niet kan.

Het bestuur heeft een trial van 2 weken opgezet om te kijken of in deze weken ook de regels netjes nageleefd kunnen worden en of deze trainingen een succes zijn. Natuurlijk wordt er ook nauw gelet op de ontwikkelingen en besluiten van de regering.

Wanneer beginnen de trainingen?

Vanaf de week van 1 december zullen de trainingen weer opgepakt worden. Houdt je nog steeds aan de coronamaatregelen en vergeet je mondkapje niet (deze is vanaf volgende week in openbare ruimtes verplicht).

Zit je nog met vragen?

Neem dan eenvoudig contact op met Myrthe van Horik. Zij is van het secretariaat en helpt je verder. Vragen kunnen gemaild worden naar secretariaat@jumpinggiants.nl of je kan haar bereiken op 0615197821.

Vernieuwde protocollen en teamindeling

Wil jij alle veranderingen in de protocollen nog even rustig doorlezen of weet je even niet meer in welke groep of op welk tijdstip je traint? De linkjes hieronder kunnen je hierbij helpen!

Teamindeling 1,5 m trainingen

Protocol Jumping Giants 1.1

20201117_Coronaprotocol_basketbalcompetities

protocol-verantwoord-sporten-versie041120-2